2013. augusztus 12., hétfő

SÉF: Padlizsános Csirka

Mindannyian tudjuk, hogy ami mindig kevés az Édesanyák életében, az az idő. Vagyis napjainkat - bár a "kívülállók" úgy gondolják, hogy sietségre semmi ok, hiszen egész nap csak otthon ülünk - pontosan be kell osztanunk ahhoz, hogy mindenre jusson idő. Illetve  a legfontosabb dolgokra, hiszen mindenre úgysem fog. Azok számára, akik szinte minden nap főznek a Családnak, a mindennapi finom falatok elkészítése különösen nagy részét töltheti ki a rendelkezésre álló időnek. Amikor a Baba még picike, általában kétfélét kell főznünk, hiszen ami nekünk megfelelő táplállék,az a Picinek még nem feltétlenül adható. Érdemes azonban arra törekedni, hogy ugyanazon alapanyagokból főzhessünk saját magunknak, mint Gyermekünknek. A következő recept egy finom nyári tipp tele vitaminokkal és minőségi alapanyagokkal.

Hozzávalók (2+1 Kis személyre):
4 db csirkemellfilé, 2 szép padlizsán, 10 szem újkrumpli, 4 szelet húsos baconszalonna, (1/2 fej lilahagyma,) 1 csésze rizs

Elkészítés:
Meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk a padlizsánt. Besózzuk, majd hagyjuk izzadni egy kicsikét. Ezalatt a husit megmossuk, felkockázzuk, a rizst odatesszük főni. A krumpliból egyet kiválasztunk (ez lesz az Apróságé) és szépen meghámozzuk, mint a "régi" krumplit. (Babáknak nem adható az újkrumpli hámozatlan formában, ahogyan mi fogyasztjuk, mert a héj tartalmaz számára egészségtelen anyagokat.) A többit megdörzsölgetjük.  A krumplikat serpenyőben kókuszzsíron kezdjük sütni alufóliával fedve. A bacont felkockázzuk és egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron zsírjára sütjük. Rátesszük a felkockázott husit és összesütjük. Leöntjük a padlizsán levét, s mikor már szépen kifehéredett a husi, rátesszük és aranyszínűre sütjük a baconnel és csirkemellel. (Lehet rá tenni lilahagymát is, attól még fincsibb, de a Baba miatt ki is hagyható.) A krumplit meghintjük petrezselyemmel és amint kész, lekapcsoljuk. Kivesszük a hámozott krumplit, néhány kocka padlizsánt és pipihusit a serpenyőből és hozzáadjuk a rizst, majd botmixerrel elkezdjük összetörni. Felöntjük egy pici babavízzel, hogy pépesebb állagot kapjunk. 
Ezalatt a krumplit rátesszük a husis-padlizsános egyvelegre és összepirítjuk. 
A babának mixelve kínáljuk a finomságot kihagyva a bacont, magunknak pedig jégsaláta ágyra halmozva tálaljuk a könnyű nyári fogást.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése