Mindannyian tudjuk, hogy ami mindig
kevés az Édesanyák életében, az az idő. Vagyis napjainkat - bár a
"kívülállók" úgy gondolják, hogy sietségre semmi ok, hiszen egész nap
csak otthon ülünk - pontosan be kell osztanunk ahhoz, hogy mindenre
jusson idő. Illetve a legfontosabb dolgokra, hiszen mindenre úgysem
fog. Azok számára, akik szinte minden nap főznek a Családnak, a
mindennapi finom falatok elkészítése különösen nagy részét töltheti ki a
rendelkezésre álló időnek. Amikor a Baba még picike, általában kétfélét
kell főznünk, hiszen ami nekünk megfelelő táplállék,az a Picinek még
nem feltétlenül adható. Érdemes azonban arra törekedni, hogy ugyanazon
alapanyagokból főzhessünk saját magunknak, mint Gyermekünknek. A
következő recept egy finom nyári tipp tele vitaminokkal és minőségi
alapanyagokkal.
Hozzávalók (2+1 Kis személyre):
4 db csirkemellfilé, 2 szép padlizsán, 10 szem újkrumpli, 4 szelet húsos baconszalonna, (1/2 fej lilahagyma,) 1 csésze rizs
Elkészítés:
Meghámozzuk, kimagozzuk és
felkockázzuk a padlizsánt. Besózzuk, majd hagyjuk izzadni egy kicsikét.
Ezalatt a husit megmossuk, felkockázzuk, a rizst odatesszük főni. A
krumpliból egyet kiválasztunk (ez lesz az Apróságé) és szépen
meghámozzuk, mint a "régi" krumplit. (Babáknak nem adható az újkrumpli
hámozatlan formában, ahogyan mi fogyasztjuk, mert a héj tartalmaz
számára egészségtelen anyagokat.) A többit megdörzsölgetjük. A
krumplikat serpenyőben kókuszzsíron kezdjük sütni alufóliával fedve. A
bacont felkockázzuk és egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron zsírjára
sütjük. Rátesszük a felkockázott husit és összesütjük. Leöntjük a
padlizsán levét, s mikor már szépen kifehéredett a husi, rátesszük és
aranyszínűre sütjük a baconnel és csirkemellel. (Lehet rá tenni
lilahagymát is, attól még fincsibb, de a Baba miatt ki is hagyható.) A
krumplit meghintjük petrezselyemmel és amint kész, lekapcsoljuk.
Kivesszük a hámozott krumplit, néhány kocka padlizsánt és pipihusit a
serpenyőből és hozzáadjuk a rizst, majd botmixerrel elkezdjük
összetörni. Felöntjük egy pici babavízzel, hogy pépesebb állagot
kapjunk.
Ezalatt a krumplit rátesszük a husis-padlizsános egyvelegre és összepirítjuk.
A babának mixelve kínáljuk a
finomságot kihagyva a bacont, magunknak pedig jégsaláta ágyra halmozva
tálaljuk a könnyű nyári fogást.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése