2014. június 22., vasárnap

Újra formában szülés után 3 - Amikor nincs időd

 Kedves SzupeRmami!


Amikor megszületik egy Baba, a család megszokott napirendje a feje tetejére áll, ezt mind tudjuk. Akkor pedig, amikor Anya visszatér a munkahelyére, az addigi nyugalmas élet teljesen felborul. Anyának semmire nem lesz hirtelen ideje és energiája, amire korábban volt. A legnagyobb lelki kihívást pedig a Babájától való távollét jelenti, amit csak úgy lehet kompenzálni, hogy amikor csak lehet, együtt van a Család.
Ez viszont száz százalékig Anya saját magára szánt idejét is felöleli. Hiszen a Kicsi alig várja, hogy a hosszú nap végén a biztonságot jelentő "szoknyára" ülhessen és őrizze a Mamát. Ez természetesen így van jól. Azonban egy idő után, amikor visszazökkenünk a "régi-új" életünkbe, ismét feltámadhat az igényünk, hogy formába lendüljünk. 

A probléma ugyanis az, hogy egy aktív "GYESES/GYEDES" életmód után (és akinek Babája van tudja, miről beszélek - egy perc megállás sincsen) ismét visszaülni 8 órában az irodába és még délután sem mozogva semmit hamar felkúsznak ránk azok a bizonyos párnácskák, melyeket annyi fiatal Anyán láthatunk a munkahelyeken. Mindez megérthető, hiszen szerencsétlen Anyának ha ideje van magára, akkor kivasalja a másnapi "Munkás ruháját"*, süt valamit a Családnak, kitakarít, leviszi a kutyát, bevásárol stb,stb, esetleg alszik. Edzeni? Elmenni terembe? Vagy akár csak egy hatvan perces aerobic órára?...Álomképnek tűnhet.És ne feledjük, minimum heti 3 alkalomra lenne ahhoz szükség, hogy ez jelentsen is valamit.

Feladni magunkat azonban NEM SZABAD! Ne szabad, mert belefásulunk a mindennapokba, lelkünk mélyén haragszunk Babára, Családra, amiért kvázi miattuk nem tudunk picikét a saját lelkünkkel/testünkkel foglalkozni. Ez pedig mindnekire nézve nagyon káros. Szinte kivétel nélkül bármit "feláldoznánk", odaadnánék magunkból Családunknak és EZ A NORMÁLIS, ez a helyes érzés. Hiszen egy Anya odaadó, szerető, melegséget, biztonságot adó. Attól azonban mindez nem sérül, ha napi 15-20 percet magára is fordít. 

15-20 perc? MI az? Számít ennyi egyáltalán? Ennyi idő alatt eredményt elérni? Hogyan?

A válaszom, igen, számít. Eredményt lehet elérni, komolyat, soha nem látottat. Hogyan? Következetes, kitartó munkával, szorgalommal, alázattal. Ez mind kell hozzá. Valamint maximális erőkifejtés ez alatt a 15-20 perc alatt. Ekkor szűnjön meg a világ. Legalább ez az idő legyen csak a Tiéd, kedves SzupeRmami! Figyelj a gyakorlatokra, figyelj a testedre, figyelj arra, hogy végig tedd oda magad!
A MINIMALISTA EDZÉS az, amit a SzupeRmami nyújt Neked a "Szerezd vissza a tested!" Életmódváltó Programban. Napi 15-20 perc edzéssel és helyes táplálkozással még akkor is bomba formába tudod Magad hozni, ha több gyerkőcöd van, vagy ha dolgoző nő, anya Vagy! Válaszd ki azt a napszakot, amikor ennyi időt magadra tudsz fordítani akár korán reggel, munka előtt, vagy délután, mikor Baba/Babák alszanak, esetleg este. Ennyi idő családi életből való "kimaradástól" senki és semmi nem fog sérülni, hidd el! 

És a kifogások?

"Utálok otthon tornázni!"
Nyugi, ez nem torna! Nem órákat unatkozol a videó előtt. Ez egy pörgős, rövid, változatos edzésekből álló virtuális személyi edzés, előnye viszont az, hogy ki se kell lépned a lakásból, tehát rugalmasan, bármikor elvégezheted a tréninget és már rohanhatsz is tovább.
Tippek unalom ellen:
Tedd be a kevdenc zenédet a fülesedbe, menj ki a kertbe, tornázz az erkélyen, vidd el az edzőterembe, ha van időd, vidd ki a parkba, amíg Baba játszóterezik. 

A várható és lehetséges mellékhatások:

fülig érő mosoly, energia és lendület, 15 boldog perc az örömhormonoknak és a szórakoztatóan változatos edzésprogramoknak köszönhetően és önbizalom, elégedettség, örörm.

A héten még tudsz jelentkezni a játékba, s ha szerencsés Vagy, ott leszel a 4 kiválasztott SzupeRmami között, aki elsőként kipróbálhatja A SzupeRmami Elfoglalt Anya Programot!

Hogyan jelentkezz?

1. Lájkold a SzupeRmamit a Facebook-on 
2. Oszd meg a SzupeRmami Szerezd vissza a tested! bejegyzést
3. Írd alá megjegyzésben: "Jelentkezem!"
Sorsolás szombat (2014. június 28.)
Eredményhirdetés vasárnap (2014.június 29.)
START hétfő (2014.június 30.)

Hol próbálhatod még ki a Minimalista Edzést?

2014. augusztus 30-án a Touring Hotelban Agárdon egy fergeteges SzupeRmami-TestszobRász Szuperszombat keretében! Jelentkezz még júniusban kedvezményesen! 
SzupeR lesz! ;)
Oszd meg Barátnőiddel a hírt és lendülj formába saját személyi edződdel akkor és ott, amikor Neked megfelel! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése