2014. június 25., szerda

SzupeRmami SÉF - Sült máj spárgával és zöldbabbal

Kedves SzupeRmami!
Gyakran gondolkozol Te is azon, hogyan készíts olyan ételt, ami fogyókúra és Bababarát? 
Az elkövetkezendőkben a blogon a SzupeRmami SÉF lesz ebben segítségedre! Manapság óriási divat főzni és recepteket közölni az interneten, nagyon sok ötlet azonban nem úgy sikerül, ahogy megálmodtuk, hiszen maga a recept is sántít. A SzupeRmami SÉF receptek különlegessége, hogy csak Babán és Apán letesztelt, általam elkészített ételek elkészítését mutatom meg Neked. Mivel én magam - hellyel-közzel - a Paleolit Diéta követője vagyok, így a receptek nagy többsége a paleo elveket követ. Úgy gondolom azonban, hogy Babámnak minden tápanyagra szüksége van, ezért előfordul majd, hogy egy-egy receptet kissé megfejelek ezzel-azzal, ami nem kifejezettem paleo.
No de lássuk a mai receptet!

Hozzávalók:
500 g csirkemáj
2-3 szelet szalonna kockára vágva
1 csomag zöld spárga
250 g zöldbab (ha nagy Paleos vagy, a babot hagyd ki!)
kókuszzsír
fokhagyma
só, bors, rozmairng

Elkészítés:
Felkockázom a szalonnát és szírjára sütöm. Ráteszek fél teáskanálnyi kókuszzsírt és a csirkemájat. Egyelőre nem sózom, nehogy a máj megkeményedjen. Amikor már kérgesedik, ráteszem a a fél mutatóujjnyi hosszúra felvágott spárgát és a zöldbabot (lehet mirelit is).Szépen sütögetem tovább gyakori kevergetés mellett. Amkikor a zöldségek elkezdtek puhulni, belenyomok a serpenyőbe 2-3 gerezd fokhagymát - ízlés szerint. Meghintem borssal, rozmaringgal, majd készre sütöm.
Bababarát, ha kis kiflikarikákkal tálalod a Piciknek, illetve készíthetsz hozzá petrezselymes krumplit is. SzupeRmami Diétában azonban köret nélkül, a zöldésgekkel fogyaszd!
Jó étvágyat! 
#Bababarát#Fogyókúra#Fitnessz#Paleolit Diéta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése